Jambo Afrika is een community

Samen willen we kwaliteit, betrokkenheid en passie beleven. Met sommige artiesten werken we al 18 jaar samen. Iedereen heeft dezelfde achtergrond, namelijk  toeren over de hele wereld met grote balletten en muziekgezelschappen.

 

Goedendag, wij zijn Alfred en Mirjam Quenum.

 

We kennen elkaar sinds 1999 en zijn Jambo Afrika in 2000 gestart.

Alfred komt uit Benin en Mirjam uit Brabant. Samen hebben we twee zonen, een van 14 en een van 22.

Alfred is componist, vocalist, jazz saxofonist, tourmanager, artistiek directeur.

Mirjam is producent, regisseur, boekingsmanager en salesmanager.

 

In 20 jaar tijd hebben we een fijn team ontwikkeld, we stellen deze artiesten graag aan je voor:

 

 

 

Kodjo Agbodjalou  teamleider is geboren in Togo. Hier heeft hij bij het ballet Togo National gedanst.

Hij is een allrounder met een geweldige uitstraling. Kodjo's kracht is zijn optimisme en zijn integriteit. Kodjo is naast muzikant ook iemand die veel verantwoordelijkheid neemt voor de logistieke kant van Jambo Afrika.

Inventariseren, laden, lossen en tijdsbewaking gaan hem erg goed af.

Hij is sinds 2004 bij Jambo.

 

 

Martial Djesi Tape is geboren in Ivoorkust. Hij startte bij Djolem Theatre toen hij 16 was. In Frankrijk heeft hij gewerkt met l' Association Pimentee Attoungblan. In 1999 voegde hij zich bij  Zito in Montpellier.

Vanaf 2000 heeft hij als solist getoerd met Yamo Yamo.

De speciale kracht van Martial is dat hij meteen een speciale band weet op te bouwen met deelnemers van cursussen of workshops. Verder legt hij enorm veel power is zijn dansstijl.

Martial is sinds 2002 samen met Jambo

 

 

Serge Badoue is ook geboren in Ivoorkust. Naast solist danser is Serge een bijzondere choreograaf. Hij studeerde aan het Centre de la danse.

Serge geeft op verschillende locaties in Nederland les en is een expert in contemporaine danse. 

Ook Serge heeft met Djolem en Yamo Yamo in vele theaters getoerd.

Wat Serge bijzonder maakt is zijn grote organisatie vermogen. Een prima producent.

Serge is sinds 2003 met Jambo.

 

 

Salia Traore teamleider is in Burkina Faso geboren.

Sinds zijn 8e jaar is hij geraakt door de traditionele muziek, mn de maskerdansen vond hij geweldig.

In Burkina gaf Salia leiding aan de groep Dioulassa Ba percussion. Naast djembe fola bespeelt Salia ook de douns, de ballofoon en de n'gonie. Dit maakt hem veelzijdig.

De grootste kwaliteit van Salia is dat hij elk arrangement origineel en swingend weet te maken. Hij is enorm creatief en muzikaal, hierdoor zijn de resultaten van zijn workshops altijd verrassend.

Salia werkt sinds 2006 met Jambo samen.

 

 

 

 

Marthe Yacke komt uit Ivoorkust. Via Frankrijk is zij in Nederland gekomen. Jaren heeft zij met Africa mama's en Yamo Yamo getoerd. Marthe is enorm toegewijd. Zeer punctueel en altijd energiek. Zij is een echte teamplayer en ze heeft fantastische skills. Marthe zingt en danst als solist, ze heeft enorme snelheid en souplesse.

We werken sinds 2010 samen.

 

 

Oumar Dioubate is een levende legende. Hij is echt een grandmaster drummer. Als er iemand is die de traditionele ritmes van de Malinke kent dan is het Oumar. Ook hij heeft met de grootste balletten getoerd bv met La national dansetroupe de Sierra Leone, Koteba en Fatala.

Sinds zo'n 25 jaar woont Oumar in Nederland en geeft op veel plaatsen zeer gestructureerde djembe cursussen.

Oumar was erbij vanaf het begin, dus hij is al vanaf 2000 betrokken bij Jambo.

 

 

Maame Joses is een bekendheid. Zij heeft meegedaan aan THE VOICE en kwam tot de 2e plaats in 2012. Bij DE GROTE PRIJS kwam zij in 2010 tot de halve finale. Zij is geboren in Ghana en is opgegroeid in Engeland Ghana en Nederland. Zij verzorgt prachtige singer songwriter, rap en gospel workshops.

Maame's doel is ook altijd om in een groep een proces in beweging te zetten. Zij laat mensen naar binnen kijken. Een zangeres met een groot hart die van emoties melodieën maakt.

Sinds 2012 werken we met Maame samen.

 

 

 

NDingo Dione Racine teamleider woont sinds 2005 in Nederland. Hij komt uit de Casamance

uit Senegal. NDingo explodeert als hij op een podium staat. Hij geeft 200% en dat doet hij altijd. Het is een top entertainer met een groot gevoel voor humor. Zijn communicatie met het publiek is spontaan en open.

NDingo is een mensen mens, vooral met kinderen met leer en gedragsproblemen is NDingo erg sterk. Hij weet iedereen te bewegen tot het maken van muziek.

Hij zal altijd het positieve in mensen en situaties zoeken en vinden.

Sinds 2015 zit NDingo in ons team.

 

 

Ton ton Charly komt uit Abidjan, Ivoorkust. Ook hij heeft net als Marthe Martial en Serge getoerd en is via Frankrijk in Nederland gekomen. Charly heeft een zeer bijzonder stemgeluid. Als hij rapt met zijn yo yo yo dan klopt het gewoon.

Charly is een enorme doorzetter. 

Hij verzorgt op verschillende plaatsen in Nederland modern Afrikaanse danscursussen.

Al sinds 2004 werken we met Charly.

 

 

En dan hier het zonnetje in huis, Serge Koffi uit Ivoorkust. Ik heb zelden iemand ontmoet die zo veel voor elkaar kreeg in zo´n korte tijd. Zijn filmpje op facebook kreeg miljoenen kijkers. Hij is choreograaf bij Untold empowerment en werkt bij Dance for you in Wateringen.

Serge is druk, hij reist van Nederland naar Spanje, Denemarken, Frankrijk Belgie en Duitsland. Overal geeft hij workshops coupe decale en Afro house.

Naast zijn dans kwaliteiten is Serge een goede ondernemer, hij weet hoe hij de social media voor zich kan laten werken.

Sinds 215 is hij in ons team.

 

 

Sidy Diouf komt net als NDingo Dione uit de Casamance in Senegal. Sidy is een teamplayer. Hij geeft ruimte aan iedereen, heeft humor en is oh zo relaxt.

Ook de sabar ritmes kent hij als de beste. Ook Sidy doet veel aan dansbegeleiding bv bij de cursussen van Ayaovi.

Sidy is sinds 2013 in ons team.

 

 

Ayaovi Kokousse is de oprichter en bandleider van Foret Sacree Oublie. Hij komt net als Kodjo uit Togo en is een multitalent. Zang dans en percussie allemaal op top niveau. Zijn inspiratie vindt Ayaovi in de spirituele kant van zijn roots.

Hij is geïnitieerd in verschillende genootschappen en is een idealist met visie. 

Hij geeft 3 avonden per week dansles in Amsterdam en Utrecht. De fusie urban is zijn specialisme. Ayaovi maakt gebruik van traditionele Togolese instrumenten zoals de kpanlogo en de sator, een hele grote trommel die met stokken wordt bespeelt. 

Ayaovi is al sinds 2004 in ons team.

 

 

Fantison Araby O Bryan heeft Surinaamse roots. Als 13 jarige ging hij al vaak op pad met zijn bekende vader Ponda O Bryan. Alle festivals in Nederland heeft hij bezocht en hij is een gewilde begeleider bij dans cursussen en dans workshops.

Fanti is didactisch heel goed. Met plezier weet hij ingewikkelde ritmes over te dragen. 

Fanti is sinds 2017 een gerespecteerd teamlid binnen Jambo.

 

 

Ze Dieye is Senegalees. Dans is zijn grote passie. In Senegal heeft hij  o.a. gedanst bij Ballet Fambondy, Pape Moussa Group, Tam Tam D'afrique en Coutoubo (Guinee).

 

Individueel begeleidt hij als solo-danser percussie groepen tijdens presentaties en optredens in zowel België als Nederland. Op dit moment wordt ook hard gewerkt aan de opzet van een wekelijkse dansworkshop!

 

Als choreograaf en danser bij Toubacouta Troupe Senegal geeft hij vaak shows op festivals, promotie-events, feesten (bruiloften, verjaardagen),

Ze start in 2018 bij  Jambo Afrika

 

 

Orlando  Ceder geboren op 19 mei te Amsterdam: Ik kom uit een liefdevol gezin

dat met heel veel passie en plezier Afr0-Surinaamse muziek maakt. Mijn moeder en vader zingen beiden in culturele zanggroepen. Mijn vader was muzikaal leider en voorzanger van de band A-Sa-Go en is nu voorzanger van de groep Pasensi Famiri. Mijn moeder zingt in de band Prefuru. Op zeer jonge leefttijd heb ik besloten me te verdiepen in de godsdienst Winti. Dit geloof heeft mij empowered. Winti is een leefwijze die zijn oorsprong in West Afrika heeft maar gevormd is in Suriname. Muziek is hierin heel belangrijk om emoties over te brengen en te verwerken. Naast Winti  ben ik opgevoed met soul, regaae, R &B en neo soul.

 

Black Harmony is mijn eigen accapella zanggroep. Momenteel is dit de enige

Afro-Surinaamse zanggroep die zich presenteert aan een breed publiek.

 

 

 

Moussa N'Diaye was in Senegal choreograaf avn verschillende grote dans gezelschappen. Naast Sabar geeft hij les in Mbalax en djembe. Regelmatig treedt hij op met zijn groep AmSenMbalax. In Utrecht Amsterdam en Haarlem heeft hij dans les. 

Hij heeft samengewerkt met het Nederlands Blazers Ensemble en heeft zijn eigen bedrijf SAVA.

 

Zijn droom is om Sabar in Nederland te promoten en hierom noemt hij zichzelf 

de Senegalese dans ambasadeur.

 

 

Ibou Ndoung komt uit Dakar Senegal en woont in Amsterdam.

Ibou is sinds 1 jaar bij Jambo. Hij is een veelzijdige percussionist. Hij straalt een enorme rust uit. Ibou is zeer bescheiden en verzorgt boeiende workshops met veel verrassende elementen.

 

 

 

Sekou Dioubate komt uit Guinee Conakry.

Hij is een griot dat betekent dat het artiest/muzikant zijn generatie op generatie wordt doorgegeven. In 2009 is hij gestart met het leren van de kora in Gambia. Hij heeft het van zijn muzikale vader geleerd.

Sinds 1998 speelt hij djembe, dit heeft hij het gezelschap Sagatella gedaan.

Sekou is sinds 2018 bij Jambo.

 

 

Ndeye Sonko is een danseres uit Senegal. Ook Ndeye komt uit een griot familie. Sinds haar twaalfde danst zij en haar specialisme is Senegalese dans (Sabar) en Africain contemporain (modern).

Zij heeft gewerkt met Joe Bouzazi van het centrum Seguore. Ook het ballet Arta en het Nationaal ballet van Senegal hebben mogen genieten van haar dans kwaliteiten.

Ndeye is sinds 2018 bij Jambo Afrika.

 

Avalon Brown fell in love with African dance when she lived in Rio the Janeiro. She was amazed by the freedom in the dance and the big movements on strong beats.

To learn more she travelled to different countries in Africa and other African related countries.

In Holland she decided to start her own class, a mix of African dancestyles on music that she likes wityh strong beats, where you can completely let yourself go, with a lot of power.

Avalon is teaching AfroMix danceclasses in Amsterdam, Amstelveen and Leiden. With her students she has formed the dancegroup "AfroMixChicks" and they perform on festivals and other events.

Claude Mukwaba geboren in Kinshasa, Congo. Vanaf het moment dat ik oud genoeg was om de ngoma te bespelen, werd ik opgenomen in de band van de kerk. Hier leerde ik de kerkliederen swingend te begeleiden op de ngoma en de djembe. Ik speelde ook in Chem Chem Yetu, een Congolese balletgroep voor jongeren. Hier leerde ik zingen, Afrikaans dansen en het houten ritme-instrument Lokole bespelen. Toen ik in 1998 in Nederland ging wonen, werd ik al snel gevraagd als percussionist bij Tamafri. Sinds 2000 heb ik de artistieke leiding over het gezelschap. Met Tamafri spelen we in het binnen- en buitenland, onder andere op festivals als Dunya festival en de Vierdaagse feesten. 

Mothis Eyanga geboren in Kinshasa, de hoofdstad van Congo (wat toen nog Zaïre heette). Ik ben geboren in een groot gezin met veel broers en zussen. Mijn vader speelde ’s avonds heel vaak voor ons op de trommel en mijn moeder zong altijd, ook veel bij speciale gelegenheden.

Ik trad veel op met verschillende groepen, zoals Groupe Folklorique Lijeumo, Groupe Carnaval Zimbabwe, Percussion Elima, Ballet Lambaya en verschillende Groupes d’animation de Kinshasa. Ook in verschillende Congolese moderne bands heb ik gespeeld.

Mijn meest indrukwekkende tijd, was de tijd dat ik in het Ballet Presidentielle Mama Bobi-Ladawa en in het National Ballet van Zaïre speelde. Ik trad regelmatig op voor veel hoogwaardigheidsbekleders, zoals Mobutu. 

Met Mbonda Africa hebben we ook aan het AMP festival in Amsterdam meegedaan, hier zijn we als 2e geëindigd in deze landelijke percussie wedstrijd. Ook trad ik een aantal malen op met Lomani & Ecurie Maloba op het Afrikafestival in Hertme. 

En ook heb ik met driemansformatie Furaha nog meegedaan met De Grote Prijs van Nederland in Paradiso en Melkweg in Amsterdam. 

 

 

Check Diop 

Hij geeft al les in Zwolle, Hattem en Emmen en gaat vanaf dinsdag 16 september ook de lessen djembé in Wolvega verzorgen. Met zijn enthousiaste manier van lesgeven is iedere les een feest. Elke dinsdag vanaf 20.00 uur laat hij... al zijn leerlingen swi...ngen op de Senegaleese Ritmes. Deze lessen worden op de mgr. Scholtensschool, Wilhelminastraat 18 in Wolvega gegeven. Hij is een van de broers van de bekende Diop familie uit Dakar. De familie is een traditionele Griot van de Sing Sing Rythmes. In Senegal was hij percussionist van het vermaarde Ballet 'des Dance Africaine du Senegal. ck

Famadou o Bryan