Voor programmeurs met smaak.

Alle ingrediënten voor een tof feest vind je hier.

 

Jambo Afrika is DE vertegenwoordiger van professionele bands voor alle muziekpodia. 

We doen het management van deze 10 bands, ze zijn allemaal in Europa gesitueerd. Hierdoor heb je geen gedoe met visa, hotelkosten en invlieg kosten. Dit maakt onze producties betaalbaar.

 

Theaters, festivals, bedrijfsfeesten maar ook dierentuinen, musea en discotheken maken gebruik van onze expertise.

Als je snel wilt weten wat de kosten zijn, klik hier: investering bands

 

 

Voodoo Vibes, moderne Voodoo music : Wie Afro-beat kent kent Fela Kuti en Fela is een  legende binnen de hedendaagse Afrikaanse muziek. Bandleider componist Alfred Kossilate  Quenum heeft jaren met  Fela getourd. De muziek van Voodoo Vibes is geïnspireerd door de traditionele ritmes en Yoruba zang van de Voodoo cultuur uit Benin. Een absoluut swingende voorstelling waarbij het publiek gegarandeerd niet blijft zitten. Deze productie bestaat uit 7 muzikanten en 3 danseressen. Zijn  eerste formatie de Gangbe Brass band scoorde hoge ogen Deze band toert nog steeds met zijn repertoire de wereld rond. Zijn tweede band de Voodoo  Brass band speelde in 2000 op North Sea Jazz. De Voodoo Vibes  is Afro- Funky- Groovy- Jazzy,  kortom een feest om naar de  luisteren, een lust voor oog en oor.

 

 

Cast: 7 artiesten eventueel aangevuld met 2 danseressen.

 

 

Zoumana Diarra is een grootheid op snaarinstrumenten. Zijn favorieten zijn de kora, de ngonie en de gitaar. Op het moment dat Zou zijn vingers op de snaren zet gebeurt er iets magisch. De ambiance verandert in een sprookje. 

Hij speelt met zijn ogen dicht, verbonden met de inspiratie die van binnen komt.

Dit jaar 2018 heeft hij nog een grote reünie tour gedaan met de FIVE GREAT GITARS.

 

Zijn Malinke roots zijn traceerbaar maar zijn muziek overstijgt dit kader. Wat zijn stijl uniek maakt is de kadans die hij in de melodieën tevoorschijn tovert.

 

 

Cast: 1 2 of 3 artiesten

 

 

Betogha bestaat uit 3 artiesten met hun roots in  Ghana Benin en Togo. Ze vertalen hun muziek naar voorstellingen waar het plezier vanaf spat. Ayaovi Kokousse Kodjo Agbodjalou en Koko Lawson zijn alle drie vocalist en percussionist. Ayaovi en Kodjo kennen ook de traditionele dansen van de Mina/Ewe/Fon zoals de Sakpata.

 

De power zit in de zang, de harmonie is echt bijzonder.

Drie mannen met een krachtige uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cast: 3 artiesten

 

 

Fugeelife, swingende soukous uit Congo is opgericht in 1995 in Den Bosch als            'Le Reveil" (opstaan ontwaken). Een eenheid van personen met nieuwe ideeën. Zij zeggen nee tegen geweld en willen hun geloof uitdragen. In 1997 kregen enkele leden van deze vriendengroep het plan om samen een band te starten.

 

De gedrevenheid was enorm omdat zij allemaal als vluchteling dezelfde ervaringen hadden gedeeld.  Quincy Cardical oftwel Armand Muinda componeerde prachtige muziek en ze speelden met Revival Okapi op vele bevrijdingsfestivals. 

 

 

 

 

 

 

 

Cast: 6 artiesten

 

 

Foret Sacree is een authentieke Togolese voorstelling waarbij je de vibraties van de koebellen in het geheime bos zelf voelt. Je ervaart het mysterie van eeuwenoude ritmes, maskerdansen en samenzang.

Onder leiding van de multigetalenteerde Ayaovi Kokousse wordt je meegenomen in de diepte van Afrikaans bewustzijn. Het geheel wordt nog spannender met hoge steltenlopers en vuurspugers.

 

Wat Foret Sacree ook tot een aanrader maakt zijn hun prachtige kostuums en de verschillende kostuumwisselingen tijdens de voorstellingen. Dit houdt het optreden continu verrassend.

 

Zelfs vuurspugers en steltlopers kunnen ingezet worden.

 

 

 

Cast: 6 tot 11 artiesten

 

 

Me Wee betekent 2 in het Yoruba. Yoruba is een veelgesproken taal in Benin en Nigeria.

Kodjo Agbodjalou en Alfred Quenum verrassen je op een concert met karakter.

Het feit dat ze al bijna 18 jaar samen werken is voelbaar en hoorbaar in de perfecte harmonie en  de synergie die tussen deze wtee artiesten is ontstaan.

 

Vol energie, of juist intiem en sensitief, jij mag het zeggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cast: 2 artiesten

 

 

Yamo Yamo is een kreet die in Ivoorkust wordt geroepen om percussionisten en dansers aan te moedigen.

 

Deze formatie artiesten bruist, bubbelt en explodeert. De djembe, de douns, de shakers, balafoon en gouli worden allemaal ingezet om de voorstelling variatie en dynamiek te geven.

 

Yamo yamo pulseert, de meeste artiesten hebben ook bij Le Ballet National de Cote d Ivoire en Koteba gewerkt.

 

 

Cast 5 tot 10 artiesten

 

 

The Tribal Touch heeft in 2006 7 en 8 in de Nederlandse theaters getoerd via het impresariaat AT Productions.

Het is een combinatie van allereli invloeden en dat maakt deze band uniek. Malinke, Yoruba, jazz, funk, waterdrums, bodypercussie het is allemaal aanwezig.

 

Zelfs Gelede gemaskerde dans en de Zangbeton ontbreken niet. Een voorstelling waarin moderne en tradionele invloeden terug te herkennen zijn. Het is een zeer dansbare show en hierom heel geschikt voor festivals. Ook inetractie met het publiek gebeurt veelvuldig.

 

 

 

 

 

 

 

Cast: 6 tot 10 artiesten