Jambo Afrika

 Better together


Onderwijs, reviews <<   Be all you can beHet was (alweer) een erg leuke dag.

Niks dan lof voor de artiesten en de organisatie van de Jambo!!

Prima geregeld en supergoede workshops Als het aan ons ligt doen we het vlgd jaar weer.Bedankt weer voor dit jaar en hopenlijk tot volgend jaar!

groeten HvdB 

Wat een geweldige dag was het in juli. De kinderen en wij hebben super genoten van de swingende optredens en workshops van jullie.

De heren konden ons goed vertellen wat er moest gebeuren en eigenlijk ging de rest vanzelf. Ze hebben zich prima aangepast aan het niveau van de kinderen. Zowel groep 2 als groep 8 ;-)

Ze zaten vol goede inzet en vrolijkheid.
Els W Leerkracht SBO de Rank

Bedankt voor de goedverzorgde workshops van de enthousiaste medewerkers van Jambo Afrika. Wij kijken terug op een geslaagde dag, onze leerlingen zijn erg enthousiast! Wat ons betreft dus voor herhaling vatbaar.Met vriendelijke groet,

Karin van Straten Docent Kunst & Cultuurmentor 1D

Het was een geweldige dag vandaag. De leerlingen hebben genoten en daardoor ik ook. Twee kleine minpuntjes: De Jambobus reed naar het verkeerde (oude) adres. Maar alles kwam weer goed.

Er waren geen kabeltjes om de mobiele telefoons met onze computers te verbinden. Verder alleen maar complimenten! Het was geweldig.

Met vr. groet Gert-Jan. ROC West Brabant

Het was een succes; alle leerlingen werden meegesleept door deze enthousiaste mannen! Zelf ben ik er gedeeltelijk bij geweest, maar mijn collega's vonden het erg goed gaan en dat met zo'n grote groep. Wie weet tot een andere keer.

Met vriendelijke groet,Irene Meuldijk

De klas was erg enthousiast over de workshop Ndingo.

Twee lln (meisjes) vonden het t leukst wat we dit jaar gedaan hebben.

Zijn les sloot goed aan bij het startniveau, maar ze vonden vooral zijn verhalen over zijn roots en leven interessant. Ook toonde hij oprechte belangstelling voor de kinderen en hun achtergrond, dat werd ook heel erg gewaardeerd. De eelt op zijn handen maakte grote indruk.

De ontmoeting met Ndingo was dus al bijzonder.

Het lekker spelen was ook leuk. Hij laat kinderen in hun waarde die verlegen zijn en geeft durfals ruimte om te laten horen wat ze kunnen. Hij kijkt goed wat er in een groep gebeurd en sluit daar op aan. De les heeft wat korter geduurd omdat hij vond dat de spanningsboog op was. Ik zelf dacht toen dat ze met nog een uitdagende opdracht, ze nog wel uit te dagen waren.  Afijn het was dus een succes! groet van Coriene 

De kinderen hebben zaterdag enorm genoten.

We hebben alleen maar positieve reacties van ouders en andere belangstellenden gekregen.

Kortom, wij zijn zeer tevreden!

Met vriendelijke groet,Annet Hilgen

Een aantal leerlingen vertelden toen ze een keuze voor de workshop moesten maken, dat ze hoopten dat dezelfde docent zou komen! Een groter compliment kun je hier op school niet krijgen!

En inderdaad was het weer dezelfde docent die leerlingen meetrekt in het samen spelen, samen werken. Daar hoeft hij nog niet eens zoveel woorden aan te besteden; erg kundig! Het is wel zo dat onze groepen klein zijn : ong 10 leerlingen maar dat maakt het niet minder waardevol !!! Weer een geslaagde workshop Met vriendelijke groet,

M.T.E. (Miriam) Verhoeven - van de Weijer

Zorgcoördinator / Docent

Beste Mirjam, De groep Jambo was geweldig.

We hebben er met zijn allen heel erg van genoten.  Gr. Marijke

Meerstromenschool Groede

Via deze week nogmaals bedankt voor de geslaagde middag!

De leerlingen waren enthousiast en ook de andere collega's waren er erg over te spreken. Wie weet kunnen we jullie ook benaderen voor ons CKV programma (4havo/4vwo) voor komend schooljaar.

Bedankt en tot ziens! Met vriendelijke groet,

Linda ten Have Het Erasmus Havo/VWO

Alles is prima verlopen naar ons idee. Goede communicatie vooraf en logistiek is ook alles goed gegaan.

We hopen dat jullie dezelfde ervaring hebben gehad.

Groetjes, Pleuni van Loon, CKV coordinator RSG Rijks

Leuke, vrolijke workshop, heel geschikt voor grote groepen.

Fijne en vlotte communicatie en duidelijke info vooraf, dank je wel.

Op FB Het Rhedens staan een paar foto's en een filmpje.

Groet vanaf het Rhedens Loes Wosgien

Beste Mirjam, We hebben een ontzettend leuke dag gehad. Wel was er duidelijk verschil in vooral didactische kwaliteit van de dansers;

De opening en afsluiting waren echt super!! Hartelijke groet,

Pascal

Bedankt voor de Azontolessen. De kinderen hebben een mooie dans geleerd.  Wellicht tot in de toekomst!

Met vriendelijke groeten,P.A.T. (Patricia) Odinot-Stevens

Directeur Basisschool Knotwilg

Nogmaals bedankt voor jullie komst van afgelopen vrijdag! Het was een groot succes vond ik zelf :) De leerlingen waren enthousiast, alle workshops waren erg leuk en alle Afrikanen waren super goed bezig! Ze presenteerden erg leuk en hebben echt iets leuks met de leerlingen neergezet! Zou je ze dit nogmaals willen meegeven? Het liep echt gesmeerd!!! Nogmaals mijn dank en graag tot volgend jaar! 

Groet, Kim  Andriessen Tabor college Hoorn

Hoi Mirjam, Het was weer geweldig ! De leerlingen waren heel enthousiast. Het is een bijzondere ervaring voor ze. De docenten tonen veel natuurlijk  leiderschap, met veel humor en aandacht krijgen ze de kinderen waar ze willen. Heel veel dank !

Fred Montessori Aerdenhout

Ja alles was (weer) naar wens. Het was een echt feestje! zo kan je het jaar muzikaal en feestelijk afsluiten en de vakantie goed beginnen! Ook via face book gaan jullie rond.

Fijne vakantie! met vriendelijke groet, Helma Janssen IB-er

Het was ontzettend leuk en zelfs collega's die over het algemeen niet zo enthousiast zijn deden goed mee. Ik heb louter positieve reacties gehoord. Het was een heerlijk relaxed onderdeel van een pittige, informatieve dag. Juist voor de elf nieuwe collega's was dit een goede en leuke binnenkomer. 

Ik zou zeggen: ga ermee door. We hopen in de toekomst elkaar weer te ontmoeten.

Hartelijke groet aan allen, Hans Jaspers Faijer.

Wij hebben een fantastische ochtend gehad die iedereen helemaal in vakantiestemming heeft gebracht. De afspraken zoals we die hadden zijn prima nagekomen. Dat is ook altijd fijn.
Maar het mooiste is natuurlijk het aanstekelijke enthousiasme van de workshopleiders. Daarmee hebben ze iedereen in beweging gezet en enthousiast gemaakt. Kortom: het was zeer de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet, Arend Liebe locatiedirecteur De Ring

De leerlingen hebben het erg leuk gevonden. Het was wederom een succes. Bedankt voor de leuke middag. 

Ik wens jullie alvast een fijne vakantie toe. 

Gr. Linda Stam PSG Purmerend

Fantastische dag gehad, alles was super relaxt geregeld. Het iets langere optreden voor de aartsbisschop van Malawi was ook geen enkel probleem. Warme dag! Warme herinneringen volgend jaar weer!   Met vriendelijke groeten,  Joost Theloosen

CultuurcoördinatoDocent beeldende kunst en vormgeving
Candea College Duiven

’s Morgens meteen in juiste stemming door Afrikaanse muzikanten bij de ingangen van de school. Daarna in alle groepen een workshop, waar alle kinderen enthousiast meededen. En ’s middags een bruisende afsluiting met ongeveer 280 kinderen en zo’n 120 ouders in de gymzaal. Al met al een prima schoolfeest in Afrikaanse stijl! Jambo Afrika bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Hans Vriend directie de Toermalijn Lelystad

Namens de organisatie van het 1 Ander Festival, Elde college en de vele positieve reacties van ouders, leerkrachten en kinderen, heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige optreden. Het contact met de kinderen was geweldig leuk en werd erg gewaardeerd. Tot een volgende keer.Groetjes Betty van Zutphen, een ander festival Schijndel

Het is heel goed verlopen. De kinderen waren erg enthousiast. Ik ben heel tevreden over deze vier workshops.

Hopelijk tot volgend jaar.

groeten van Lotte Alink Vrije school Zutphen

Wij hebben een hele leuke dag gehad. Enthousiaste mensen bij de workshops en daardoor ook enthousiaste kinderen. Het is een dag met een gouden randje geworden mede dankzij jullie inzet.

Dank jullie wel daarvoor! Nogmaals dank je wel.

Vriendelijke groeten, Kitty Hendriks  leerkracht Klim Op Megen

De zomervakantie zit er op. Maar de jaarafsluiting o.l.v. Jambo zit nog vers in mijn geheugen. Alles werkte mee. Het weer was tropisch, de workshops waren verrassend en de begeleiders sprankelden. Elke leerling en docent wisten zij met hun aanstekelijk enthousiasme mee te nemen in dans, zang en percussie. Dank je wel voor de prima coördinatie.

Met vriendelijke groet, Paulette Peerenboom Martinus College Amersfoort

De workshop Urban Dance was een succes. Er waren de leerlingen die eerste workshop deden die het nog een keer wilden doen met andere klassen. Dat zegt veel. Hartstikke bedankt en een fijne zomer,  Danilo Joanovic  CKV coordinator SG Huizermaat Huizen

Het was geweldig afgelopen vrijdag. Wat een energie en beleving. Hartelijk dank voor een geweldige dag. Leerlingen, leerkrachten en ouders waren heel enthousiast. Wil je dit ook overbrengen naar de acteurs. Wie weet, tot een andere keer.

Marga Menkehorst De Troubadour Haaksbergen

We hebben vorige week dinsdag een fantastische dag beleefd met Jambo Afrika. Leerlingen, collega’s en anderen hier op school hebben genoten. Volgens mij is het allemaal zonder problemen verlopen. Super bedankt en breng de dank over.

Je kunt nog foto’s zien in de bijlage en op de site van de school (www.noordik.nl. locatie Vriezenveen  -  foto’s.) Fijne vakantie en tot ziens! Met vriendelijke groet,  Hans Jaspers Faijer

Cultuurcoördinator CSG Het Noordik  Vriezenveen

Het was wederom weer een groot succes vandaag. Super bedankt!

Ik heb de mannen voorafgaand aan de workshops nog gesproken maar helaas na afloop gemist omdat ik zelf een andere workshop gaf. Ik kon dus niet meer vragen hoe het was afgelopen. De begeleidende docenten waren in ieder geval ontzettend enthousiast.

Judith Nieuwland Ijburg college Amsterdam

Het was grandioos!!!!! Dit was een indrukwekkende, leerzame en waardige afsluiting van het schooljaar voor onze VO-leerlingen. Leerlingen, collega's, iedereen was onder de indruk....!

Hartstikke bedankt Mirjam, de groeten aan iedereen en graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Chris  Holman Noorderpoort Stadskanaal

Wat hebben wij een super feestweek gehad, mede dankzij de mensen van Jambo Afrika. Ik weer niet of Carla het al heeft doorgegeven en anders hebben jullie dit positieve  nieuws 2 keer. Gedreven, gemotiveerd en zeer getalenteerd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Een prachtige afsluiting net optredens van de kinderen, personeel en Jambo Afrika. Helemaal top. Bedankt,  een aanrader.  Vriendelijke groeten, Marijke Paap Directeur De Waterwilg

Het was een hele leuke dag afgelopen vrijdag. De kinderen vonden het erg leuk.  Heel veel positieve reacties gekregen van leerlingen, ouders en leerkrachten.  Jullie mannen deden het erg leuk! Iedereen deed mee, en had lol.

Bij deze dus bedankt voor een hele leuke dag. 

Brenda Schalkwijk DE Vogels Oegstgeest

Gisteren hebben we in het team evaluatie gehad van het project. Mijn collega's waren net als ik heel tevreden over de geleverde diensten van Jambo Afrika. Het kwam erdoor doordat de kinderen en hun ouders/verzorgers een hele leuke dag hebben gehad. Nogmaals bedankt, voor de leuke dagen op de Liduinaschool!!! Groetjes Anke Voulon.

Alles is naar wens verlopen!

De kinderen en leerkrachten hebben genoten van de swingende workshops. Mooi om te zien hoeveel Kodjo en NDingo aan de groepen hebben geleerd in 45 minuten. Van een paar voorzichtige danspasjes naar een swingende en opzwepende dans.Met vriendelijke groet, Nettie Vinke leerkracht Comeniusschool Zeist

Veel leerlingen en docenten waren super enthousiast over het optreden hoor! We zijn heel tevreden...... voor herhaling vatbaar. Morgen gaan we naar Amsterdam met 300 kinderen en begeleiders en we zijn gemotiveerd en heel benieuwd naar de sfeer en optredens.

Vriendelijke groet.Wilma van Vlijmen CKV coördinator  cs  Vincent van Gochlocatie Beilen

Het was een super middag. Zowel de leerlingen als docenten hebben genoten! Volgens mij de artiesten ook?!?

Mariet Berendsen, ckv coordinator t Venster Arnhem

Het is prima verlopen vorige week. De leerlingen vonden het weer erg leuk. Graag tot volgend jaar en prettige feestdagen.  Anneke de Hey  Saenredam College Zaandam.

Alles is naar wens verlopen. Het was weefantastisch. Complimenten voor Alfred en de zijnen! Zij hebben hun best gedaan en waren altijd bereid mee te denken en mee te helpen oplossen, waar dat nodig was. Groet Gert-Jan Schets Kellebeek college Bergen op Zoom

Complimenten! Marthe heeft twee zeer goede, swingende workshops verzorgd. Haar taal vormde geen enkel probleem. Echt een topper inderdaad! De bouwjongens hebben allemaal mee gedaan met de ritmes van de bamboepercussie en dat was voor sommigen al een hele ervaring. De meiden hebben urban gedanst en waren erg enthousiast! Ik vond het in zijn geheel een zeer geslaagde samenwerking en voor herhaling vatbaar!! Groetjes, Elly van Houts, ckv coordinator Merlet college Mill

Woensdag: Bodypercussie: Ging super. Leuke 'docenten'. Deden het erg leuk met de leerlingen op een interactieve manier.
Soukous: Deze slaat erg goed aan bij de leerlingen! Leerlingen waren enorm enthousiast. De dans was dit jaar sneller dan vorig jaar, misschien iets te snel?! Het tempo van de dans vorig jaar was perfect.
Bambu/boomwhackers: Geslaagd! Leerlingen mochten veel zelf voordoen en verzinnen. Fijn dat we de materialen ook nog mochten gebruiken voor de optredens, hier hebben de leerlingen volop gebruik van gemaakt.  

Lezing over Maskers: Even rust momentje. Weinig vragen vanuit leerlingen. 
Fijn dat 'docenten' van jullie bij generale repetitie zijn, vinden leerlingen erg leuk. 
De bijdrage van JAMBO bij presentatie aan ouders is super! Interactie met publiek, ouders komen in actie. Er is veel gelachen en gedanst. Ouders waren enorm enthousiast, mede hierdoor!

Op de site van het Eckartcollege staan verschillende foto's van JAMBO, zie onderstaande link:
http://eckartcollege.nl/fotoalbums/brugklas/nggallery/fotoalbums/themaweek-stam-mc1 Bedankt! Met vriendelijke groet, Wiljan Luijten Docente LO Mentor V2d Eckartcollege Eindhoven

Woensdag 28 maart verzorgden jullie bij ons op school 3 workshoppen dans, zang en djembe.. en we hebben ervan genoten !! Alles verliep naar wens, we hadden heerlijk weer en hebben het optreden voor de ouders buiten kunnen doen .. geweldig Ik heb bij elke workshop meegedaan en het was superleuk, de kinderen waren enthousiast en deden goed mee. De lessen waren erg afwisselend en groot en klein kon er prima aan meedoen.. BEDANKT ! Groetjes Arianne van Gelder OBS Den Boogerd

De studenten van de International school hebben genoten en waren erg enthousiast! Dank voor de fijne samenwerking en ik hoop in de toekomst nog vaker samen te werken. Met vriendelijke groet Stephan Lems Internationale school Breda

Bij deze wil ik je hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking met jou en Kodjo.De kinderen hebben de workshops met heel veel plezier gevolgd. Ik hoorde alleen maar positieve geluiden. Het optreden, gisteren, was ontzettend leuk. Kodjo heeft met de leerlingen een mooie prestatie neergezet en daar wil ik hem bij deze nogmaals voor bedanken. Ook dat we gebruik hebben mogen maken van zijn pa set! Geef jij het aan hem door? Dank je wel. Met vriendelijke groet,

Rezie Vorselaars Praktijkcoordinator. CVO Capelle aan de Ijssel

Zo het is weer weekend en nu tijd voor wat rust! Kinderen  ,  leerkrachten , ouders..... Allemaal enorm enthousiast over de hele dag ! Geen negatief woord gehoord!! Het was iets anders , vrolijk en alles liep goed op tijd . Wij , als team , willen jullie enorm bedanken .  Een heel fijn weekend, Team O.G.Heldringschool Corinne Aarssen

 
 

Hoi Miriam, Het was super. Ze maakten waar wat in de folder stond. Het werd een groot feest waarbij ze ook probeerden die paar leerlingen die niet zo enthousiast waren bij de les te krijgen.

Voor herhaling vatbaar. Menno van Halum Merlet Mill, onder directeur

Het was geweldig. Ik was voor de eerste keer verantwoordelijk om dit te organiseren en het liep perfect. Het was fijn om te merken dat zij flexibel waren en zich ook zo opstelde. Ze waren op tijd en dat werkt prettig ook als er dingen geïmproviseerd moesten worden.

Tijdens de verplaatsing naar de tuin om de draak te verslaan konden we echt op ze rekenen en maakten ze er een mooi feest van. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en opzwepend. Nogmaals ik vond het prettig samenwerken en als er nog feedback naar mij toe is hoor ik die graag.

Wie weet tot een volgende keer. Eric Gorter

we zijn weer erg enthousiast over het optreden!

De heren waren netjes op tijd en hebben zelfs nog leerlingen van vorig jaar aan het dansen gekregen.

We zien uit naar 20 april! Groet Willeke Kersten

We kunnen met veel plezier terugblikken op een fijne dag met elkaar.

Volgens mij en jouw jongens is alles goed verlopen.

We hadden geluk dat het weer fantastisch meewerkte, zodat we een deel van het programma buiten konden doen. Veel plezier en succes verder gewenst. Met vriendelijke groet, Hans Jaspers Faijer

Teamleider GT3 en TL4 CSG Het Noordik

Beste Mirjam,

Was een heel goede middag. Spelen goed in op de vraag van school. Flexibel Bij de voorstelling had het voor de kinderen leuk geweest iets van alle workshops te zien. Nu waterdrums niet niet gezien buiten. 

Bedankt voor de heel leuke middag, de leerkracht die afscheid nam vond het geweldig!! En de rest ook trouwens......Met vriendelijke groet,

André Hogervorst Directeur rdo De Leerwinkel Hillegom

Hallo Mirjam, Jambo Afrika was een succes.

De workshops in de schouwburg waren beide dagen van grote klasse: enthousiaste leiders en enthousiaste leerlingen met een leuke slotactiviteit: complimenten.

Wat betreft de lezingen was Het Orakel misschien iets te abstract voor deze leeftijdscategorie maar wel interessant. Neokolonialisme sloot heel goed aan bij de behandelde stof Geschiedenis en had veel aandacht.

 Iedere medewerker van jullie was beide dagen ruimschoots op tijd aanwezig en organisatorisch liep het op rolletjes.

We gaan dit in de toekomst zeker nog een keer doen, de gesprekken daarvoor beginnen na de zomervakantie. Ik wil jou graag van harte bedanken voor de professionele en persoonlijke aanpak en breng aub de complimenten over aan je medewerkers.

hartelijke groeten,Leo 

De voorstellingen  zijn goed verlopen. Leerlingen en leerkrachten waren enthousiast, er was veel interactie met de leerlingen. Goede afstemming over de duur van de voostelling. Het was na 60 min voor de onderbouw lang genoeg.

Er is vooraf nog even afstemming geweest over het masker dat tijdens de voorstelling gebruikt zou worden. Ik heb voor de eerste en de tweede voorstelling hier wat over verteld aan de leerlingen. 

Met vriendelijke groet,Christel Verstege De Schatgraaf Arnhem

Het was een geweldig feestje. Artiesten hebben zich 100% “gegeven”. Veel enthousiasme bij hen, de leerlingen en de leerkrachten.

Een tip zou kunnen zijn: de intro wat korter. Op dat moment werden leerlingen wat onrustiger.Dank voor zoveel positivisme gegeven door artiesten. Hartelijke groet, Marga Menkehorst dir. De Troubadour

Hello Mirjam, Yesterday was really an amazing day, we had a lot of fun.

Thank you to Alfred and to the other.

Ken and I were so glad and so PROUD 

Very grateful.Warm regards, Regina Loh

Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag. De studenten waren ook erg enthousiast dus wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Hieronder mijn feedback: Voor aanvang hebben wij diverse keren contact gehad met Mirjam. Mirjam houdt rekening met de wensen die wij als onderwijsorganisatie hebben en past dit aan als dat nodig is. Zij is erg flexibel. Tijdens de dag zorgden de muziekdocenten voor een mooie show. Studenten werden ’s ochtends ontvangen met een prachtig concert. Vervolgens werden de studenten enthousiast gemaakt tijdens de workshop. Voor aanvang hadden weinig studenten zin in deze dag. Studenten hebben niet veel met zelf muziek maken of dansen. Tijdens de lessen waren de studenten super gemotiveerd bezig. Een groot compliment aan alle docenten die aanwezig waren. Na afloop was er een concert. Jambo is absoluut geen goedkope organisatie om in huis te halen. Echter verdiend zich dit dubbel en dwars terug. Want het is onbetaalbaar als je studenten met zoveel plezier aan het werk ziet!

Mirkam bedankt voor je inzet! Ik heb met Sovel afgesproken dat we dit weer gaan doen in schooljaar 2018/2019 en dan met Sovel erbij!

Groet, Thomas Oosterkamp ROC Friese Poort

Ik heb inmiddels alle cultuurcoordinatoren van de scholen gezien en ze waren allemaal erg enthousiast. Ze vonden het een super leuk programma. Ze hebben hier zelfstandig nog wat extra lessen bij gemaakt met filmpjes en spelletjes en de kinderen hebben veel geleerd. De algemene reacties waren: 

- Erg leuke en enthousiaste muziekanten. 

- De leerlingen mochten zowel bij de show als de workshop veel meedoen, dat was erg leuk.

- De activiteiten waren afwisselend, interessant en prikkelend. 

- De leerlingen hebben echt iets meegemaakt, wat ze nooit eerder hebben gezien en het heeft veel indruk gemaakt.

- Het was jammer dat de workshopmannen geen Afrikaanse kleding aanhadden zoals bij de show wel was. Groet Merel Levink

Ja hoor, we waren erg tevreden. De leerlingen hebben een leuke dag gehad, en de docenten waren over het algemeen erg positief over de workshops. Vriendelijke groet, en jij ook een fijne vakantie, Els Vermue

Hoi Mirjam,De hele dag was een groot succes. Van begin (optreden bij opengaan van school) tot eind (met zijn allen dansend op het plein). De artiesten zijn professioneel, flexibel en ze hebben hele goede workshops gegeven aan de kinderen. Ik heb alleen maar hele positieve reacties en complimenten gehad van leerlingen en leerkrachten. Vanwege het mooie weer konden we het eindoptreden buiten doen zodat ouders toch nog konden kijken. Dat was een enorme meevaller wat de dag tot een nog groter succes maakte. Tja wat kan ik zeggen over tips en tops……de dag was 1 grote TOP.

Hartelijke groet Carola De Bonkelaar Amsterdam

Beste mensen, we kijken terug op een mooie cultuurdag. Er zijn enkele foto’s gemaakt en die staan hier: http://www.marshof.nl/index.php?section=7&page=300&modoption=list&cat_id=400

En er is een filmpje gemaakt en die vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=fgfw9i6c14o

Dank voor de medewerking

Groet,Jan Hommes

Alles is goed gegaan. Dank jullie wel. Wij willen de workshops volgend schooljaar graag herhalen. Waarschijnlijk in juni  2018 (week 23 of 24).

Ik wens je een fijn vakantie en neem weer contact met je op in het najaar.

Groet, Gillian 

Hoi Mirjam, Het hele middagprogramma was een groot succes. Heel veel positieve reacties ontvangen en zeker ook voor wat betreft jullie aandeel daarin. Beide workshops waren snel volgeboekt, Djembé zelfs meer dan eigenlijk was toegestaan J, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes, Mevr. I. van den Berg Zorgcoördinator MBO

Ha Mirjam en alle medewerkers van Jambo,

We hebben een GEWELDIGE dag met jullie gehad.

De voorbereidingen liepen prima; ik hoefde maar te bellen :" Mirjam, kom je voor overleg? " en jawel hoor,  vanuit Nijmegen naar Tilburg. Op de dag zelf wierp dat ook zijn vruchten af: alle workshopbegeleiders waren er op tijd, bij de preview waren ze alert. Dat is ook weleens anders met kunstenaars ..... Alle materiaal stond op tijd  in betreffende lokalen klaar. Zaken die vanzelfsprekend zijn, maar de praktijk is vaak, helaas, anders. Zo niet bij Jambo. De workshops werden zeer deskundig gegeven: enthousiast, de juiste toon naar leerlingen, gevarieerd naar inhoud. Zelfs de 6VWO-leerlingen gingen met d djembé's uit hun dak. Een geweldige afsluiting op het sportveld, waarna  1400 leerlingen swingend en lachend hun fiets pakten.

Eenieder die geïnteresseerd is, kan contact met mij opnemen. Ook verwijs ik graag naar onze site waarop je prachtige foto's van deze dag kunt vinden.Mieke Raeijmaekers

cultuurcoördinator Theresialyceum, Tilburg

Het was  - net zoals de voorgaande jaren - weer erg leuk.

De leerlingen zijn er enthousiast over en wij ook!

Mijn collega heeft een filmpje gemaakt van de gehele middag

en dat is te bekijken via onderstaande link als het goed is

http://oudenbosch.markland.nl/actueel/swingende-opening-ckv-jaar-voor-leerlingen-4-vwo-en-4-havo.html 

groeten en tot volgend jaar weer hoop ik  Hans van den Buijs CKV

Hoi Mirjam, Alles was helemaal naar wens. De leerlingen vinden het een leuke workshop en ook de docenten zijn tevreden. Alfredo doet het altijd erg mooi. Hij laat de individuele leerling goed tot zijn/haar recht komen en kan ze goed inschatten 

We hebben een hele fijne jubileumdag gehad. De dag verliep over het algemeen goed en gezellig.De voorstelling verliep uitstekend! Zeer enthousiaste artiesten, erg leuk! Ik hoop dat de artiesten het ook naar hun zin gehad hebben. Peggy Peters De Beemden

We hebben het schooljaar afgesloten met een interactieve dag met Jambo Afrika. Zulke artiesten, zulke lieve mensen vind je nergens! Onze leerlingen (en wij als colloega&apos;s ook) waren diep onder de indruk en gaan met een warm gevoel de vakantie in. Dankjewel Jambo! Chris Holman Noorderpoort college Stadskanaal

de workshops waren weer een groot succes! En Nada (de dame?) was super enthousiast. Heel leuk om te zien. Groetjes, Miriam Mens Amstelveen college

Beste Mirjam, Wil de hele crew van Jambo hartelijk danken voor een geweldige cultuurdag !

Ongelofelijk hoeveel energie deze mensen hebben gegeven !

We hebben er allen weer enorm van genoten !

Vriendelijke groeten,

Juliette Hoeksema CKV coordinator Walburg college Zwijndrecht

Ja het was super goed geregeld en Salia was ook erg goed om het de kinderen te leren. Wij zijn heel erg tevreden! Dus verder helemaal geen verbeterpunten en alleen maar positief! We hebben deze gegevens doorgestuurd naar onze cluster-4 afdeling. Ze willen ook graag dat jullie bij hen langskomen om een workshop te geven.

Marieke Veldhuis Jacobus Fruytier

We hebben gisteren een bijzonder succesvolle dag beloofd. Armand was top en e hebben 7 goede bijeenkomsten gehad. De muzikale activiteit tussen de middag was ook super. Ik hoop en denk dat we met deze dag weer een klein beetje meer begrip hebben gekweekt bij onze leerlingen voor de vluchtelingen. De jeugd heeft de toekomst. Armand zei het zo mooi dat we vandaag steeds drie stappen hebben gezet:

  1. Het verhaal van Armand.
  2. Mijn verhaal van mijn contact met de vluchtelingen in Heumensoord
  3. De geruststelling naar onze leerlingen dat het door contact en respect geen bedreiging maar een kans kan zijn voor de wereld.

Heel erg bedankt voor de samenwerking en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Menno van Halem, adjunct Merlet college Mill

Zoals ik je al over de telefoon vertelde was de school super enthousiast over de voorstelling van afgelopen maandag. Het was een mooie voorstelling, waarin ouders en kinderen betrokken werden en meedansten, zongen en klapten.

Een spectaculaire start van het schooljaar, zoals één van de ouders zei!

hartelijk dank en wie weet, tot een volgend project,

met vriendelijke groet, Annette Hamelink Consulent/Trainer muziek

Kunstbedrijf Arnhem

De chauffeur en Kodjo waren keurig op tijd aanwezig. Samen met een stel kinderen de instrumenten uit de auto gehaald en onze directeur welkom geheten, Daarna workshops met 4 groepen gedaan. Iedereen was laaiend enthousiast. En als klap op de vuurpijl ' s middag de uitvoering!! 

Wat een feest! Ook de ouders hebben genoten van het optreden van hun kind! Ruben zei:" Dit is het mooiste wat ik op school heb gedaan" Dus alom tevredenheid. Grietje Geersts Kind centrum Johan Frisco Doetinchem

Ik was benieuwd hoe Jambo aan ruim 200 leerlingen  ( brugklassers ) tegelijkertijd een workshop zou kunnen verzorgen. Tot mijn grote verbazing was er voor iedereen een instrument en stonden binnen korte tijd alle leerlingen geweldig te swingen en te spelen. Fantastisch hoe ze elk jaar weer de school vullen met de warmte , ritmes en swing uit Afrika !

Paul Luijkx  Mencia Mendoza Breda

wat hebben jullie er een feestje van gemaakt dinsdag! ik ben vandaag door veel collega's en leerlingen aangesproken op de gang, iedereen heeft een super dag gehad! er waren veel complimenten voor de manier waarop jullie met je energie de leerlingen geweldig hebben meegenomen en sommige collega's stonden versteld hoe leerlingen die normaal gesproken wat in-actief zijn nu ineens vol enthousiasme meededen. we hebben geweldig genoten van jullie en de workshops! vandaag vroeg leerling Sarah (die zumba heeft gedaan met isiaaki) me wanneer jullie weer komen :-) kortom, alle lof voor jullie en voor Jambo en we kijken nu al weer uit naar een volgende samenwerking in de toekomst, want die komt er vast! op de website van Het Prisma staan al wat foto's, er komen er denk ik nog wel meer.

met vriendelijke groet

Monique Hendriks, docent beeldende vorming bij Het Prisma Arnhem=

Beste kunstenaars!

Nog even een groot applaus voor jullie! De leerlingen hebben het als een héle leuke dag ervaren! Iedereen was positief! Ik hoop tot een volgende keer.

Groet, Floor Zwetsloot Fonsvitae Amsterdam

Ook wij kijken terug op een heel goede dag. Ook bij Armand gingen de gesprekken goed. Hij is een goede verteller en weet de leerlingen aan zich te binden met zijn open een directe manier van communiceren. De vieringen met de optredens waren prima. Op de website van de school (www.piusx.nl) kun je nog foto’s zien.Ook onze dank voor jullie flexibiliteit. Het was goed!!

Vriendelijke groet, Victor Pirenne Pius X Almelo

Produs heeft genoten van jullie. De meeste leerlingen hebben het leuk gevonden, zo hoor ik van mijn collega’s. Je kunt het lang niet altijd van de gezichten van onze leerlingen aflezen, maar ze hebben genoten. Ook de leerkrachten vonden het een geslaagde dag.

Ivo Derksen Praktijkschool Produs Arnhem

Het was een genoegen, ook namens mijn collega's Hilde en Kees. En ik heb heel veel positieve reacties van met name de havo en vwo leerlingen!Vriendelijke groet,  Chris Blanckaert.  RSG Rijks Bergen op Zoom

We hebben jullie vanmiddag op school de Pijler zien optreden met de kinderen! In 1 woord geweldig!! Jullie Uitstraling, ritme en enthousiastme is aanstekelijk! Was iedereen op de wereld maar zoals jullie, dan zou t een stuk gezelliger zijn. Dank voor de toffe middag! Groetjes Laura de Kraaij

Ik mail je even om te laten weten dat het hartstikke leuk was! Bijna alle kinderen waren super enthousiast. Alle leerkrachten waren heel enthousiast. Bedankt en misschien tot een volgende keer. 

Groetjes Anne Houthoofd de Vendelier Helmond

Het was echt super leuk en ik kijk er tevreden op terug! Dus bedankt weer voor jullie bijdrage! Ze waren erg enthousiast en ook prettig in overleg / flexibel genoeg om 5 min. langer of korter te spelen. super leuk hoe ze het publiek mee lieten doen. Top!

Helaas kon ik ze niet uitzwaaien want ik was toen weer op een andere plek nodig, maar wil je ze nogmaals heel erg bedanken van me? Groetjes, Hadewijch mentor 1HT1

Maaswaal College

De workshops waren ontzettend leuk. We hebben goede reacties ontvangen van zowel de ouders, als leerlingen en collega's. Voor herhaling vatbaar dus. Charlie en Agaath zijn super enthousiast en weten dit enthousiasme op de leerlingen over te dragen. Het was in ieder geval lekker swingen.

Hartelijke groet, Mirjam Maureau CKVO coordinator Praktijkschool De Brug Zaltbommel

Voorop gesteld:  het was een geslaagd schoolfeest. Alfred, Issiage, Kodjo, Charlie, Martha, Agathe hebben het geweldig gedaan met de kinderen  en wisten er voor de hele school een leuke dag  van te maken.  Dank daarvoor. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag. groeten, Annemiek Verhoeven Johannusschool Naaldwijk

We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend met vijf afwisselende en goede workshops die ieder door een zeer enthousiaste workshopleider werden gegeven! Ook de show aan het eind vd artiesten zelf was geweldig! Applaus voor Kodjo, Serge, Martial, Marthe en Serge-Kofi! De kinderen hebben een leuke ochtend gehad en zich goed ingezet tijdens de workshops zowel als tijdens hun optreden. Een tip voor de workshop dans: het stuk muziek was langer dan de dans die ingestudeerd was, waardoor het een beetje leek alsof het "nog niet af was" doordat de muziek nog doorging en werd wegggedraaid. Chapeau! 

Bedankt en hopelijk tot een volgende keer.

Vriendelijke groeten Aswintha Weidema Felisinum gymnasium Velsen Zuid

Alles is prima verlopen. De workshops waren goed verzorgd en de leerlingen waren heel enthousiast. ​Ik heb het evaluatieformulier ingevuld. Misschien tot volgend jaar! Met vriendelijke groet, Astrid Cornelis  Eemsdelta college Appingedam

Hierbij het evaluatie formulier, het is een zeer mooi rapport cijfer waarbij ik geen verbeterpunten kon aangeven ! We zien elkaar volgen jaar gewoon weer. Paul Luijkx Mencia Mendoza Breda

Het was een succes en een spetterende show! Veel blije leerlingen! Dank! Hartelijke groet,Eeke Bakker  Bogerman college Sneek

Het was echt ontzettend leuk! De kinderen hebben genoten van de workshops. De beleiding was ook helemaal prima. We hebben een leuke dag gehad. Bedankt!  Groetjes Nicole van Kempen, Aloyissius stichting

Het was wederom weer een groot succes vandaag. Super bedankt! De begeleidende docenten waren in ieder geval ontzettend enthousiast.

Hieronder zie je een link van een website van een van mijn collega's. Een erg leuk filmpje van de Djembe workshop.

https://docentbiologie.wordpress.com/2015/12/07/weer-een-klein-feestje-op-school/ Judith Nieuwland Ijburg college Amsterdam

Afgelopen weekend is Jambo Africa bij ons op school geweest. Op een zondag….! Op 14 februari hebben we Valentijnsdag gevierd met een Meezingconcert, waarbij het thema Verbinding centraal stond. Als er één groep is die verbinding tot stand kan brengen, is dat Jambo Africa. Meer dan 100 leerlingen waren door het dolle heen tijdens het dansen en zingen, maar tevens aangenaam verstild toen de voorouders werden bedankt. Jambo bracht een indrukwekkend programma, waar nog weken, zo niet maanden over nagepraat wordt.Wat netjes dat je vraagt hoe het is gegaan. Ik hou daarvan. Ik hoorde van Mona dat het erg leuk was. De leerlingen hebben genoten. Hartstikke bedankt. Volgende keer boeken we gewoon de djembe workshop en gaan we meemaken hoe dat is. De leerlingen hebben een gave workshop gehad en dat vinden wij erg belangrijk. Judith Nieuwland, Ijburg college


De dag is heel goed verlopen. Ik ben erg tevreden. Jammer was dat het openingsritueel een beetje in het water viel door het wat gehaaste begin, maar de jongens en Marthe hebben het erg goed opgevangen, knap werk.De leerlingen hebben het erg mooi gevonden, al waren ze moe (vrijdag, eind van de week!) en dat is een groot compliment voor Marthe, Serge en Salia: ze hebben hard gewerkt! Ik hoop dat zij het ook naar hun zin hebben gehad. De workshops waren echt fantastisch. Volgend jaar staat Jambo Afrika weer op het programma!!!

Chris Holman, Noorderpoort collegeWij waren ook heel enthousiast over de workshop en over Kodjo. Hij wist de juiste snaar bij de leerlingen te raken en hield de groep met humor en overtuiging bij de les. De duur van de workshops was ook prima. Ook andere docenten kwamen uit nieuwsgierigheid kijken naar de muzikale verrichtingen van de leerlingen. 

Nathan Veldhuizen, Dalton Lyceum Dodrecht 


We hebben gister erg genoten van de workshops. Geweldig hoe ze de leerlingen in beweging kregen. Lotte Alink, vrije school Zutphen


JA!! We hebben genoten. Iedereen was erg enthousiast! Kodjo deed het erg leuk. Er staat een filmpje op de website...Ik zal reclame maken in de cultuusvergadering van de vereniging.

Hartelijke groet, Marjan Stapel. De dillenburg Ede


In de bijlage vind je de evaluatie. Nogmaals bedankt voor de ontzettend leuke dag die we met jullie mochten beleven, iedereen heeft ervan genoten! Groet, Margreet de Vries Schakel Vinkeveen


Een geweldig leuke ervaring voor de leerlingen en docenten. We hebben mogen genieten van de uitgesproken cultuur van Afrika. We hebben een interessante CKV-dag gehad op De Berkenschutse te Heeze.  De leerlingen hebben enthousiast meegedaan en genoten. De workshopleiders verzorgden de workshops bodypercussie en Malinke op een leuke en leerzame manier. Ze hielden goed rekening met de verschillende niveaus van onze leerlingen. We hebben de mooie dingen van Afrika mogen zien en ervaren. Dank je wel voor een leuke dag! Xander van Ballegooij, Berkenschutze te Heeze


We hebben vorige week donderdag (17 april) een geweldige avond gehad op onze school (Thriantaschool Emmen) dankzij worshops voor onze leerlingen, met optredens aan de leerlingen en ouders. Eddy Thijssen directie


Het was een erg leuke ochtend. Alle kinderen, groot en klein, dansten mee. Ook de stoere jongens uit de bovenbouw! Hadden er duidelijk plezier in!!! Dit kwam natuurlijk zeker door het enthousiasme en de begeleiding van Kodjo! Voor ons was het, mede door Jambo Afrika, een leuke afsluiting van het project. (We staan zelfs in de stentor(regio-krant), met foto, hoor ik net van de directeur.) Jenneke Vosselberg, De Kosmos Apeldoorn


Wat de voorstelling en workshops betreft. Bedankt voor de super energieke voorstelling, de input die van de leerlingen gevraagd werd was erg leuk tijdens de voorstelling. Tevens waren de afzonderlijke workshops een super goede afsluiting voor het einde van het schooljaar. De djembe, zang en andere workshops hebben leerlingen een leuke middag geboden, en in het bijzonder leerlingen tot een hoger niveau gebracht. Er werd soms echt lef gevraagd en leerlingen die dit spannend vonden deden dit toch maar even!

Mariska van Son SG Huizermaat Huizen


Hallo beste leden van Jambo Afrika ik hoorde jullie vorige week vrijdagmiddag toen ik met me post liep bij de Oscar Romero in Hoorn.Wat een geweldige muziek maken jullie ik werd er helemaal blij van daarom mijn vraag hebben jullie cdtjes van jullie? En wat kosten ze eventueel ik wil voor jullie graag reclame maken op facebook . Hoop wat van jullie te horen. Groeten jan kooijman  Zwaag


Alles is prima verlopen. De leerlingen hebben weer genoten van de 2 workshops! groetjes,

Barry Hodiamont Teamleider VMBO 1 en  2 Sophianum Gulpen


De leerlingen hebben genoten van de voorstelling. Vooral het interactieve gedeelte weten de leerlingen te waarderen. Martijn vd Berg Veluws college Apeldoorn


Het liep niet alleen naar wens, het was geweldig!!!!!!!!!Ik heb bijna geen kind gesproken die het niet leuk vond.De mensen die de workshops gaven maken écht contact met de leerlingen en zijn zeer betrokken.Je hebt niets teveel beloofd het is zeker voor herhaling vatbaar voor het volgende schooljaar. Hartelijke groet, ook van Frieda Timmermans Marga de Jager, afd CKV Carre college Rotterdam


De workshops en de finales zijn zéér goed ontvangen. Iedereen was erg enthousiast, vooral ook over het enthousiasme van de vier docenten! Het is dus een programma om aan te bevelen. We hebben foto’s en film op onze website geplaatst. Super, ook de twee afscheid nemende leerkrachten waren erg enthousiast. Ga zo door!! Evert Meijs Sint Willibrordus Eersel


Op vrijdag 1 juni 2012 werd onze school VSO de Huifkar ondergedompeld in Afrikaanse sferen door Djembo Afrika. Ik heb met mijn groep de traditionele dansworkshop gevolgd. De docente bracht meteen de sfeer er in en speelde goed in op het niveau van de groep. Daardoor heeft iedereen zich voor de volle honderd procent ingezet. De middagvoorstelling was een wervelende show met alle optredens voor en door de leerlingen. Het was een positieve, belevingsgerichte dag. De artiesten van Jambo afrika hebben de leerlingen van onze school een swingende dag bezorgd. Verschillende workshops werden allen op het voor onze leerlingen geschikte niveau aangeboden. De sfeer op school was erg goed en iedereen heeft met plezier meegedaan. Jeanette Stegenman VSO De huifka, Enschede


 De deelnemers hebben intensief meegedaan met de geweldige workshops. En als apotheose de afsluiting met zowel enthousiaste collega's als leerlingen. Kinderen die normaal terughoudend zijn en de kat uit de boom kijken, stonden als eerste op de dansvloer. Een fantastische ervaring!" Ook jullie een hele fijne zomer en nogmaals bedankt!  Groetjes Gert-Jan. Kellebeek college Bergen op zoom

Ik heb mee mogen doen met de workshop dans, samen met mijn klas en was onder de indruk van de workshop! Wat een fantastische energie en sfeer wist deze man te creëren.. Hij kreeg alle leerlingen mee en de reacties waren zeer positief. Jammer dat ze niet ook jambee konden doen, want ze waren er helemaal vol van. Oftewel, onze complimenten! Judith Aardse en Charlotte van Wieren Lentiz

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de grandioze 2 dagen. Het was geweldig. Zowel leerkrachten als kinderen waren super enthousiast. Chantal van Hulst, basisschool het Palet in Hapert

Met een grote glimlach op mijn gezicht wil ik jullie bedanken voor de fantastische djembe workshop bij ons op school. Het was een groot succes en dat stemt mij blij :)

Wel 12 keer hebben jullie deze workshop gegeven. 285 leerlingen hebben meegedaan en daar zijn wij hartstikke trots op. Wij zijn zeer te spreken over het enthousiasme vanuit jullie kant en tevens ook als je kijkt naar planning en organisatie. Alles verliep zo soepel en goed. Zowel leerlingen als docenten hebben enorm genoten. Dus hierbij onze complimenten naar jullie allen!  Judith Nieuwland  Ijburg college


alles is prima gelopen. Er zijn heel veel positieve reacties gekomen van zowel leerlingen, ouders en vanuit het team . Leuk om te zien hoe jullie team de kinderen enthousiast konden maken en  hoe ze op die korte tijd de leerlingen hun presentatie van  dans, zang en djembe hebben geleerd. Groetjes Tonny Marendziak t Keuningshofke Koningshof


Het was een enorm succes vrijdag iedereen van groot tot klein heeft genoten.Dank je wel en hierbij mijn ingevulde evaluatieformulier. Lieve groetjes  Eveline Vlasveld-Mook  Leerkracht groep 3 (ma-vrij)  PCBS Willem de Zwijger LeiderdorpIk kan Jambo Afrika aan iedereen aanraden. Wij hebben een zwarte school in Amsterdam en Alfred (de muzikant) sloot erg goed aan bij onze doelgroep. Alfred en zijn muziek geeft heel veel energie maar naast muzikant zijn is hij ook een goede leraar. Hij heeft overwicht op de klas en geeft inspiratie aan de leerlingen. We hebben getrommeld en gezongen en zelfs gedanst.  Echt een topdag!!!! Zeker voor herhaling vatbaar!

Groet Hoogerwaard Celestine, Calvijn Junior college Amsterdam


Langs deze weg willen wij Jambo Afrika bedanken voor een geweldige week. De workshops zijn heel goed gegaan en alle leerlingen waren erg enthousiast. Vooral de eindpresentatie op het schoolplein was erg leuk. Het enthousiasme van de artiesten heeft hier zeker aan bijgedragen! 

Carla Yperman de Waterwilg Nootdorp


Mede dankzij jullie werd de voorjaarsmarkt Afrika-Malawi een groot succes.

Super fijn dat er 's avond toch 31 djembe's aanwezig waren. Het klonk geweldig! Marie Angel van de Wiel Basisschool  de Vijfwiel in Vlijmen.


Van de leerkrachten en ouders heb ik begrepen dat de enthousiasme heel groot was, en de leerlingen het een superdag vonden. Alsnog bedankt voor het geheel, en heel veel succes met jullie project.

Vriendelijke groet,  Hellen van Friderici. Pro Uithoorn.


Tien pluimen zijn nog niet genoeg! Het was werkelijk 1 groot feest, wat een enorme uitstraling had de groep. Merkten ze dat ze bij de kleuters te hoog ingezet hadden, met een natuurlijke draai werd het direct aangepast en werd er een mooie aangepaste workshop van gemaakt. De krant was aanwezig en die ervaarden hetzelfde. Ook het concept van 's morgens workshops en 's middags het optreden was een goede combinatie.Kortom we zijn ontzettend tevreden, zowel leerkrachtren als leerlingen en zouden scholen een referentie nodig hebben, jullie mogen ons gerust noemen. Aan onze mond-op-mondreclame zal het niet liggen.

Groeten, Irma vd Ende Basisschool de Leilinde in ReuselAfgelopen dinsdag hebben wij een geweldige ochtend beleefd met Jojo. Zowel de Djembé als het dansen was een groot succes. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben zich geweldig vermaakt en werden zeer enthousiast gemaakt door de bezielende uitstraling van Jojo.  Wij zullen hem/Jambo Afrika ook zeker aanraden aan bekenden die iets dergelijks van plan zijn. Alvast hartelijk dank  Shirley de Kreek, de Kruishei Hilversum

Wat ontzettend jammer dat je er niet bij was vanmiddag. Het was fantastisch en we hebben er ontzettend van genoten!!!En in plaats van 3 artiesten, waren er 5 jongemannen bij!! We hebben enthousiast gedanst en zelfs nog een klein beetje gezongen.  Een van de jongens heeft met de IPad alles gefilmd, dus ik weet zeker dat je een impressie zult krijgen. Zo niet, dan hoor ik dat graag en stuur ik je alsnog wat foto’s toe. Visitekaartjes en informatie zijn uitgewisseld, die hopelijk levert het ook iets op. Franka Oudenhuis, Carmel college Oldenzaal (Praktijkschool)

We hebben een zeer geslaagde dag gehad. Iedereen was erg enthousiast. Marleen de Kever, basisschool Sunte Elst


Ik kan eigenlijk alleen oordelen over het concert omdat ik dat echt heb meegekregen. ( maar ik weet dat de workshops prima zijn bevallen ). Het concert was erg sterk. De kracht zit met name in de interactie tussen de artiesten en de leerlingen. Door de leerlingen erbij te betrekken leeft het veel meer voor het publiek. Je ziet inderdaad een hele tribune meeklappen en mee dansen en dan weet je dat ze het leuk vinden. Tijdens de voorstelling is er ook een goede afwisseling tussen dans, zang en percussie waardoor het nooit ééntonig wordt. Ik heb persoonlijk ook wat leerlingen aangesproken van zowel 4e als 5e klas en die zeiden ook dat ze het een gewelig leuk concert vonden. Jullie ook nog bedankt voor het mooi Afrikaanse masker wat nu in de kamer van de rector hangt ! vriendelijke groet en gewoon tot volgend jaar

paul Luijkx Mencia Mendoza Breda


Kodjo heeft het super gedaan!!!!!! Hij bracht het erg enthousiast en wist dat ook met gemak aan iedereen over te brengen. Erg inspirerend en met op de juiste momenten de nodige dosis humor. Kortom zeer geslaagd. Wederom bedankt.

Groet, Mari Wingens de Leijgraaf


Afrikadag op de Paschalisschool! Op vrijdag 14 juni verkeerde de Paschalisschool in Wijchen in Afrikaanse sferen. Leerkrachten waren gehuld in Afrikaanse gewaden en de artiesten van Jambo Afrika zorgden voor een onvergetelijke dag. De dag startte met een spetterende opening met daarin veel aandacht voor muziek en dans. Daarna kregen alle kinderen een workshop. Deze workshops varieerden van traditionele dans tot body percussie en van yoruba zang tot djembé spelen. Kinderen waren enthousiast. Zeker omdat ze op het eind van de ochtend tijdens een grote presentatie in de gymzaal aan elkaar konden laten zien waar ze mee bezig waren geweest. Reken maar dat dat klinkt: 60 djembé's in een gymzaal... dan kun je niet meer stil blijven zitten... 

Iedereen kijkt met veel enthousiasme en voldoening terug op de Afrika-dag. Het was een superdag! Dank je wel Jambo Afrika!!  Marianne Peters

Ik vind de JumboAfrika dag heel leuk en de lln ook. Het was een reis in enkel uren naar Afrika. Het is goed dat onze lln breed kunnen kijken naar de wereld om ze heen, andere muziek, cultuur, mens, kleur en geur. Beide workshops waren fantastisch. Ik heb de lln zien genieten met muziek maken en dansen op andere ritmen die ze niet gewend zijn. Wat mij betreft een goede venster om naar de wereld te kijken met andere ogen. Ik ben voor een herhaling en waarom niet als het een schoolcultuur wordt.
Ali, docent PSG Purmerend

Ik heb die donderdag bij 2 Jambo klassen gezeten, h1b en b1e. De groepen waren heel enthousiast en deden geweldig mee, ze waren op een gegeven moment helemaal kapot. Zeker voor herhaling vatbaar.  Jolanda, docente PSG Purmerend

Ik vond het hartstikke leuk!!!En de leerlingen ook dus als er geld is zeker doen :-)
Nancy, docente Nelson Mandela college Purmerend


Het was een genoegen, ook namens mijn collega's Hild en Kees.

En ik heb heel veel positieve reacties van met name de havo en vwo leerlingen!

Vriendelijke groet, 

Chris Blanckaert. Rsg Rijks Bergen op Zoom


We hebben een heerlijke ochtend gehad en waren zeer onder de indruk van meneer Kodjo.Mijn collega heeft dit filmpje gemaakt en ik wachtte nog op een paar verhaaltjes van leerlingen maar die kan ik wellicht nog morgen sturen. Al met al was het dus zeer geslaagd en hierbij nogmaals de complimenten. 

groeten Debby van der Putten Noordwijkseschool.De leerlingen hebben een ontzettend leuke ochtend gehad. Ze hebben allemaal erg genoten en vroegen al of we volgend jaar weer iets als dit zouden kunnen organiseren. Vooral de Djembés waren een groot succes, want je hebt hier direct geluid uit wat niet vals klinkt - altijd een succes ervaring - wat erg fijn is voor onze leerlingen. Het textiel stempenen vond iedereen ook erg leuk om te doen. Er zijn erg mooie resultaten uitgekomen. Ook wij als leraren hebben genoten deze ochtend en zelf ook weer nieuwe dingen geleerd. Op de school site staat een stukje over de dag en staan ook foto's van de dag Erg bedankt voor de goede samenwerking en het goede contact, dit is alle erg plezierig verlopen. Groeten, Nina van Veen  Beesterzwaag


Vrijdag was een groot succes! Van alle collega's en (bijna) alle leerlingen positieve en zeer enthousiaste reacties gekregen! Glunderende leerlingen; ook diegenen die veel problemen hebben! Dank jullie wel,Eeke Bakker Bogerman college Sneek

Dank allen voor jullie inzet vandaag en begrip bij veranderingen in lokaal. Het was een boven verwachting gave dag. Alle reacties waren positief. Het denderde lekker door de school heen vele hebben mee kunnen genieten.
volgende keer weer!  Grt Joost Candea college Duiven

Het was geweldig leuk! leerlingen en docenten hebben enorm genoten! Bedankt voor alles. Groeten Hanneke Verbruggen. Praktijkschool Boxmeer


Wij waren zeer tevreden over de show en de workshops. Ze kwamen iets later aan dan afgesproken, maar dat was dan ook het enige “min”puntje. De heren hebben ook goede workshops gegeven, waarbij het ook een goede keuze was om de leerlingen 2 te laten volgen en geen 3 want dan was de “spanningsboog” bij de leerlingen wel op geweest.Vr gr Andre Mossel AOC OOst Eelde


De workshop van afgelopen donderdag is uitstekend verlopen. De docent was ruim op tijd aanwezig en heeft de materialen mooi uitgestald in de gymzaal. De docent ( ik ben z’n naam even kwijt, Kidoh ?) verdient zeker een extra compliment voor de gehele uitvoering. Ik zal jullie aanbevelen bij andere scholen van onze stichting en wellicht tot een volgende keer.

Ari Krijgsma, directie Aquamarijn Nijmegen


DE jongens hebben het super goed gedaan en ik heb alleen maar positieve reacties gekregen. Momo heeft dit erg goed aangepakt! Heel leuk! Ook de show was erg leuk, vooral de interactie met de leerlingen lag goed in trek!!! Super bedankt en wie weet tot een volgende keer... Met vriendelijke groet, Robbert Wuisman
Athletic Director International school of Eindhoven

Alles is dinsdag prima verlopen. Ik ben bij beide workshops gaan kijken en vond ze erg leuk. De leerlingen deden, voor zover ik heb kunnen zien, ook goed mee. Beide docenten waren onvermoeibaar.Annemarie Huntjes Artamuse Sittard


Het was een grootst succes! Ouders hebben zeer enthousiast gereageerd, en eigenlijk zouden we jullie gelijk weer willen 'vastleggen' voor volgend jaar de laatste vrijdag voor de zomervakantie op de zelfde plaats.. We houden namelijk jaarlijks onze BBQ voor de ouders en de kinderen..
Volgens mij is het dan vrijdag 28 juni 2013? Verder was het allemaal prima en in een woord geweldig!
Tanja Klasens (vrouw van Jan)
Manager Kiddo's Place XL Keizerin Marialaan 3a 5702 NR  Helmond'


Ik heb de leerlingen zien genieten, mijn collega’s zien genieten en ik zelf natuurlijk ook . Geen enkele wanklank gehoord. Het was fantastisch. Heel erg bedankt.  Met vr. groet. Gert-Jan Schets Kellebeek college Bergen op zoom
We hebben het erg leuk gehad, het was ook aan de leerlingen te merken dat ze het leuk vonden om te doen Ik heb eigenlijk niet 1 leerling gesproken die zich die dag niet geamuseerd heeft. Voor dat jullie er waren hadden enkele leerlingen toch zo hun bedenkingen over Jambo Afrika. Leuk om te horen dat ze het als prettig ervaren hebben. Bedankt voor de samenwerking. M.V.G. Paul Holten Raayland College


Zeer tevreden zijn we over het enthousiasme en energie die medewerkers van Jambo Afrika uitstralen en zo de leerlingen en collega's meekrijgen om er een "feestje" van te maken.Chantal en Mijke en ik kijken met een zeer voldaan gevoel terug op deze dagen. Nogmaals hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking, Groetjes Elianne SG Ursula Horn

Het was een geweldige dag gisteren. We hebben heel veel blije gezichten gezien, leerlingen en leerkrachten. De artiesten hebben heel veel positieve energie de school ingebracht! De ouders die ’s middags naar de presentatie kwamen kijken waren ook heel enthousiast. Met vriendelijke groet, Marianne Bor - van den Berg adjunct-directeur OBS de Wilgen Sliedrecht


Zowel leerlingen als leerkrachten waren erg enthousiast.  Vooral de interactie met de kinderen was erg goed! Hele geslaagde voorstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Complimenten! Hartelijke groeten, H. Drost  Directeur basisschool De Bron Lunteren

Hallo Mirjam,Het was prachtig!! Enorm goede sfeer!!! Ik wilde je nog mailen om dit door te geven, maar ik heb vanaf donderdag geen mail meer aangehad; even pauze…. De hele dag was zeer geslaagd. De kinderen waren enthousiast, zeker ook door de djembé en de percussie.Ik zal zeker reclame maken voor jullie!

Veel groetjes van Elies Backus BSO Oosterhout


We hebben een super dag gehad, wat een geeldige artiesten.Bedankt en wellicht tot ziens, Hilde Hoving CSG Beilen


we hebben elkaar niet meer gezien of gesproken naar de workshops. ik heb van mijn collega’s begrepen dat de workshops weer erg goed verlopen zijn. Leerkrachten en leerlingen waren weer zeer enthousiast. Dit wilde ik je even laten weten! Hopelijk tot volgend jaar!  Groetjes Annemiek De Radar Oosterbeek