Jambo Afrika

 Better together


Concerten/artiesten    If you can not teach me to fly, than teach me musicJambo Afrika is DE vertegenwoordiger van professionele bands voor alle muziekpodia. De beste producties in verschillende genres, alle groepen zijn in Europa gesitueerd dus voor jou zekerheid. 

Theaters, festivals, bedrijfsfeesten, congressen, beurzen maar ook dierentuinen, musea en discotheken genieten van onze expertise.


Voodoo Vibes is moderne Voodoo music : Wie Afro-beat kent kent Fela Kuti en Fela is een  legende binnen de hedendaagse Afrikaanse muziek. Bandleider componist Alfred Kossilate  Quenum heeft jaren met  Fela getourd. De muziek van Voodoo Vibes is geïnspireerd door de traditionele ritmes en Yoruba zang van de Voodoo cultuur uit Benin. Een absoluut swingende voorstelling waarbij het publiek gegarandeerd niet blijft zitten. Deze productie bestaat uit 7 muzikanten en 3 danseressen. De Voodoo Vibes  is Afro- Funky- Groovy- Jazzy,  kortom een feest om naar de  luisteren, een lust voor oog en oor.

Foret Sacree is een authentieke Togolese voorstelling waarbij u de vibraties van de koebellen in het geheime bos zelf voelt. U ervaart het mysterie van eeuwenoude ritmes dansen en samenzang. Onder leiding van de multigetalenteerde Ayaovi Kokousse wordt u meegenomen in de diepte van Afrikaans bewustzijn. Het geheel wordt nog spannender met hoge steltenlopers en vuurspugers.

Reality:  Het nummer 'tell me what is going on in your mind' stond op de 20e plaats in Engeland en Canada. Robert Green en Reality tourde door Europa en werkte samen met DOE MAAR en UB 40 op verschillende festivals. Sinds 2010 Relaity is back! Met een mix van oud en nieuw repetoire creeert de band hun eigen sound, rootbased, sterke melodiën en sociaal bewust. Robert Green geeft reggae een nieuw en sterk imago.

Betogha bestaat uit drie artiesten die de roots van Ghana Benin en Togo zeer authentiek vertalen naar een verrassende vernieuwende voorstelling. Elementen zoals waterdrums, bodypercussie, koebelpercussie, gemaskerde dans en driestemmige zang maken deze show tot een intieme belevenis. Er is enorm veel interactie met het publiek. Op het einde van de voorstelling voelt u zich meer artiest dan toeschouwer. Een voorstelling die u raakt vanwege de harmonie, het samenspel met het publiek en de bezielende ritmes.


Yamo Yamo: laat o.a authetieke, energieke dansen zien van de diverse stammen uit Ivoorkust en ook acrobatiek en zang in combinatie met meeslepend slagwerk.Afrikaanse kostuums en traditionele Afrikaanse muziek instrumenten  zoals djembe, doun doun, balafoon, shakers en de gouli. Yamo Yamo neemt je mee naar de pulserende diepten van het Afrikaanse continent.  In Ivoorkust is Yamo Yamo een kreet om muzikanten en dansers aan te moedigen. Alle artiesten zijn afkomstig uit West Afrika en zijn opgeleid bij de professionele muziek en dans gezelschappen in Ivoorkust zoals Le Ballet National de Cote d'Ivoire en Koteba d'Abidjan

Fugeelife, swingende Soukous uit Congo: is opgericht in 1995 in Den Bosch als 'Le Reveil' (opstaan-ontwaken). Een eenheid van personen met nieuwe ideeën, die nee zegt tegen geweld en het geloof in een goddelijk bestaan wil uitdragen. In 1997 kregen enkele leden zin hun vriendschap te hullen in een muzikale deken. Dankzij gedrevenheid, doorzettingsvermogen en muzikaal talent resulteerde dit in een opvallend Afrikaans gezelschap. Festival Mundial Tilburg en de 5 mei Bevrijdingsfestivals in Wageningen en Leeuwarden. Armand Muinda Mayala is de oprichter, componist en textschrijver van deze band met een missie.

Me Wee: Kodjo Agbodjalou en Alfred Quenum verrassen u op een concert met karakter. Het feit dat ze al 15 jaar samenwerken is voelbaar in de perfecte harmonie en de synergie die tussen deze twee artiesten is ontstaan. Vol energie of juist intiem en sensitief, u mag het zeggen.

Cast 2 artiesten

Zoumana Diarra: Een spiritueel doch avontuurlijke ontmoeting van drie meesters op hun magische instrumenten: de ud, kora en ney. Met hun wortels in de oude Anatolische, Ottomaanse en Afrikaanse muziektradities, en de invloed van het leven in de West-Europese hoofdstad Amsterdam, neemt deze authentieke trio je mee naar een nieuwe gradatie van gastvrijheid. Met Turkse en Perzische melodieën opgevuld met ritmes uit de Balkan en gebrouwd met Afrikaanse grooves, verwelkomt de Mehmet Polat trio je voor een oprechte muzikale reis van het verleden naar de toekomst.

Arcadius Didavi, is een bassist, multipercussionist, zanger en componist uit Benin, West-Afrika. Hij trad op met Papa Wemba, Monique Sikka, Nayan kabel en Loueke; Jarenlang was hij regelmatig te vinden in de jazzclubs van Lomé  Cotonou en Accra.  Hij presenteerde met het West-Afrikaanse Jazz Orchestra (WAAJO) en was natuurlijk van de partij bij de grote  internationale muziekfestivals in Ivoorkust (Massa), in Burkina Faso, Ghana en het Saint Louis Jazz festival in Senegal. Arcadius Didavi heeft tal van cd's opgenomen als bassist:Alokpa - Wa wa bo se" (Hot Music Dispatch, Cotonou 2001), het soloalbum "Mivodjo" met groovy Afrikaanse jazz dance muziek. 

Moussé Pathe M'Baye is Senegalees percussionist. Hij heeft grote faam als bespeler van de tama (talking drum) en bougarabou. Daarnaast speelt hij djembé en sabar. Hij speelt in diverse bands, waaronder Deggo, Jungle Warriors en Ousman's Fanfare.

Cast: 6 artiesten waaronder NDingo Racine Dione, de lach van Senegal :-)